Εκδοσεις Τετράγωνο
Για να λαμβάνετε ενημερωτικά μηνύματα απο τις “εκδόσεις τετράγωνο” συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διέυθυνση εδώ.

Τα νέα μας

ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, Το κορίτσι που θα γινόταν Βασίλισσα

Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Σας προσκαλούν την Πέμπτη 8 Μαΐου 8:30μμ
στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Νέλλης Ξενάκη

ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, Το κορίτσι που θα γινόταν Βασίλισσα

Θα μιλήσουν

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Παύλος ένας ασυνήθιστος Βασιλιάς», Νίκος Πολίτης, ο οποίος θα μας παρουσιάσει και ένα 10λεπτο φιλμάκι για την Βασίλισσα Φρειδερίκη.

Ο εκδότης Νίκος Μουρατίδης

Η ηθοποιός Βαλέρια Χριστοδουλίδου θα διαβάσει αποσπάσματα

Και η βραδιά θα κλείσει μελωδικά με την Σύλβια Ευθυμίου

Η συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις, θα κάνει διάλογο με το αναγνωστικό κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24
Είσοδος ελεύθερη

ΒΙΒΛΙΟ & ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΒΙΒΛΙΟ: Φρειδερίκη. Το κορίτσι που θα γινόταν βασίλισσα

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Παύλος. Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς

Εντελώς συμπτωματικά, μέσα στην ίδια περίοδο κυκλοφορούν ένα βιβλίο και ένα ντοκιμαντέρ για τους πιο πολυζηλεμένους μονάρχες της Ελλάδας.

Το βιβλίο της Νέλλης Ξενάκη «Φρειδερίκη. Το κορίτσι που θα γινόταν βασίλισσα» που είναι μια μυθιστορηματική βιογραφία της Βασίλισσας που όσο αγαπήθηκε άλλο τόσο μισήθηκε [εκδόσεις ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ]

Και το Ντοκιμαντέρ «Παύλος. Ένας Ασυνήθιστος Βασιλιάς» σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Πολίτη που θα προβληθεί το Σάββατο 12 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου και Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου στο Πολεμικό Μουσείο. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται 2 προβολές στις 18:00 και στις 21:00.
Το έργο έχει διάρκεια 2 ωρών και θα μεσολαβεί διάλειμμα 10 λεπτών.

http://www.youtube.com/watch?v=dLsefeAnY-M

Ο λαός την λάτρευε

Ο λαός την λάτρευε. Το ίδιο και ο διεθνής τύπος. Και η ίδια το απολάμβανε. Έλεγαν ότι είχε πολύ πλούσια –κρυφή- ερωτική ζωή. Έλεγαν ότι ήταν ερωμένη του αρχηγού της Αμερικάνικης CIA. Έλεγαν ότι μισούσε τον Καραμανλή γιατί δεν υπέκυψε στα θέλγητρα της. Όταν πήγε στα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» με τον Γκρέγκορι Πεκ και τον Άντονι Κουήν, έγινε παγκόσμια είδηση. Ήταν από τις λίγες Ευρωπαίες βασίλισσες που έκαναν εξώφυλλο και στο TIME και στο LIFE.

Νέλλη Ξενάκη
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Η μυθιστορηματική βιογραφία της βασίλισσας ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ που μόλις κυκλοφόρησε

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Βίτωνος 4
Τ.Κ 118 54 Αθήνα
Τηλ. 210.3476857 Fax. 210.3476826
e-mail: [email protected]
www.ekdoseistetragono.gr

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Ε.
Ιπποκράτους 10 – 12, Αθήνα
[email protected]
210 3639336

Τα βιβλία μας θα τα βρείτε επίσης σε: ΙΑΝΟΣ, ΠΟΡΕΙΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ, ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ, ΠΟΘΗΤΟΣ, ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ, ΤΡΟΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΑΡΙΑΔΝΗ, BOOK LOFT και σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία.

Η Φρειδερίκη και τα παιδιά του εμφυλίου

Οι Παιδουπόλεις ιδρύθηκαν το 1947, κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Πολέμου με πρωτοβουλία της τότε βασίλισσας Φρειδερίκης. Οι παιδοπόλεις υπήρξαν ένα μοναδικό και ιδιότυπο κοινωνικό φαινόμενο, τραγικό επακόλουθο του εμφυλίου πολέμου, και γι’ αυτό ακριβώς χωρίς ιστορικό προηγούμενο και χωρίς συνέχεια. Ήταν ένα δίκτυο 53 ιδρυμάτων σε όλη την έκταση της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας στα οποία φιλοξενήθηκαν παιδιά από τις εμπόλεμες περιοχές. Το σχέδιο για το «παιδοφύλαγμα» εφαρμόστηκε με χρηματοδότηση του εράνου «Πρόνοια Βορείων Επαρχιών της Ελλάδος» και ασχολήθηκε προσωπικά η ίδια η βασίλισσα. Ο αριθμός των παιδιών που πέρασαν από τις παιδουπόλεις εκτιμάται περίπου στις 25.000.

Ν έ λ λ η Ξ ε ν ά κ η

Φ ρ ε ι δ ε ρ ί κ η
Το κορίτσι που θα γινόταν βασίλισσα

Μυθιστορηματική βιογραφία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ Ι Α Ν Ο Αθήνας και Θεσσαλονίκης για 2 εβδομάδες

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ
Ένα καινούργιο βιβλίο για την πιο περίεργη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, που θα συζητηθεί όσο κανένα άλλο. Η γυναίκα που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο καμία άλλη.

Παρουσίαση Νάσου Γαλακτερού

Τα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-Βιβλιοπωλεία διοργάνωσαν μια βραδιά για τον Νάσο Γαλακτερό και το βιβλίο του «Τελευταίος αγώνας».

Ήταν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, με πολύ χιούμορ, κουβεντούλα, διάλογο, μουσική, μνήμες, αφηγήσεις και συναισθηματική φόρτιση.

Μίλησαν ο δημοσιογράφος Θανάσης Αναγνωστόπουλος και ο εκδότης Νίκος Μουρατίδης.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Φίλιππος Κανακάρης διάβασε πολύ ωραία τρία αποσπάσματα από το βιβλίο και ο Νάσος μίλησε για την ανάγκη και την διαδικασία της συγγραφής.

Το βιβλίο, δεν λέει για το μπάσκετ, ούτε είναι αθλητικό. Το βιβλίο αναρωτιέται τι κάνει ένας άνθρωπος όταν μαθαίνει ότι πεθαίνει. Τι γίνεται όταν οι γιατροί ανακοινώνουν σ’ ένα γνωστό αθλητή ότι του απομένουν 60 μέρες ζωή; Τι μπορεί να κάνει κάποιος τις τελευταίες 60 μέρες της ζωής του;

Την βραδιά έκλεισε μοναδικά ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης.

Ωραίος ως Έλλην κοντά στην Ακρόπολη

Ένα διαφορετικό απόγευμα, πέρασαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην Εστία επικοινωνίας & Τέχνης Αίτιον [στην οδό Τζιραίων κοντά στην Ακρόπολη] για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Μίτσης Πικραμένου «Ωραίος ως Έλλην» [η βιογραφία του Παύλου Μελά].

Παρ’ όλο το κρύο και την βροχή πολύς κόσμος γέμισε την αίθουσα, και αρχικά τον λόγο πήρε ο εκδότης Νίκος Μουρατίδης που μίλησε για την γνωριμία του με την συγγραφέα και την διαδικασία της έκδοσης του βιβλίου. Μίλησαν επίσης ο Ιωάννης Καστρινάκης και η Θεανώ Δήμα ενώ ο ηθοποιός & τραγουδιστής Θεοχάρης Ιωαννίδης διάβασε πολύ όμορφα δύο αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η Μίτση Πικραμένου αστειευόμενη είπε για τον Θεοχάρη: «Μπορεί να μην μοιάζει στον Παύλο Μελά, αλλά είναι ωραίος ως Έλλην.

Η συγγραφέας έκανε διάλογο με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της. Την βραδιά έκλεισε μελωδικά ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης.

Παρουσίαση Νάσου Γαλακτερού

Στα Κέντρα Πολιτισμού/Βιβλιοπωλεία ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ στο Παγκράτι

Τα Κέντρα Πολιτισμού ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-Βιβλιοπωλεία και οι εκδόσεις Τετράγωνο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νάσου Γαλακτερού «Τελευταίος Αγώνας».

Θα μιλήσουν:

 • Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αναγνωστόπουλος και ο εκδότης Νίκος Μουρατίδης,
 • Ο Νάσος Γαλακτερός θα κάνει διάλογο με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου τουΤετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μμ

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
Αστυδάμαντος 11, Παγκράτι
Τηλ.: 6937 50 7131

Τι θα γίνει όταν οι γιατροί ανακοινώνουν σ’ ένα γνωστό αθλητή ότι του απομένουν 60 μέρες ζωή; Τι μπορεί να κάνει κάποιος τις τελευταίες 60 μέρες της ζωής του; Θα είναι αυτός ο .........
Τ Ε Λ Ε Υ Τ Α Ι Ο Σ Α Γ Ω Ν Α Σ
Μυθιστόρημα του Νάσου Γαλακτερού

Ένα ερωτικό μυθιστόρημα που έχει ενθουσιάσει με την αλήθεια του, τα βιογραφικά του στοιχεία, τις συγκινητικές του στιγμές και τον μεγάλο έρωτα που περιγράφει....

- "Άφησα τον Κώστα στο αεροδρόμιο και οδηγούσα χωρίς προορισμό. Έβαλα Phil Collins «Hold on my heart». Περιέργως ήμουν απίστευτα ήρεμος και απολάμβανα το τραγούδι που είχα ακούσει χιλιάδες φορές. Σταμάτησα σ ένα περίπτερο κι αγόρασα τσιγάρα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Δεν ήθελα να πάω σπίτι, τουλάχιστον όσο ήταν εκεί τα παιδιά.
Σκεφτόμουν την κουβέντα μας με τον Κώστα. Μου είπε ότι δεν θα υπέφερα. Απλώς μια μέρα θα πονούσα λίγο περισσότερο και τότε θα έφτανε το τέλος. Μου έγραψε ακόμα πιο ισχυρά παυσίπονα, αν έπαιρνα δυο την ημέρα δεν θα πονούσα σχεδόν καθόλου. Το σημαντικό ήταν ότι το ήξερε μόνο αυτός, εφόσον είχε δώσει άλλο όνομα για τις εξετάσεις. Του ζήτησα να μην το πει σε κανέναν ούτε καν στον Γιάννη. Μου ορκίστηκε στα παιδιά του. Δεν ήθελα να το μάθει κανείς.
Καθώς οδηγούσα χιλιάδες μπερδεμένες σκέψεις στριφογύριζαν στο μυαλό μου. Τότε αναρωτήθηκα. Τι μπορεί να κάνει κάποιος τις τελευταίες 60 μέρες της ζωής του;"

Απόσπασμα από το μυθιστόρημα Τελευταίος Αγώνας του Νάσου Γαλακτερού.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Βίτωνος 4
Τ.Κ 118 54 Αθήνα
Τηλ. 210.3476857 Fax. 210.3476826
e-mail: [email protected]
www.ekdoseistetragono.gr

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Ε.
Ιπποκράτους 10 – 12, Αθήνα
[email protected]
210 3639336

 

Notebook με φίλους, γέλια και συγκίνηση

Στο θέατρο Eliart έγινε μια εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου Notebook της μεγάλης δασκάλας του σινεμά, του θεάτρου και της τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου. Ήταν ένα απόγευμα γεμάτο φίλους, αναμνήσεις, γέλια και συγκίνηση.
Προλόγισε ο μαθητής της κ. Χατζίκου, Νίκος Μουρατίδης, και μίλησαν οι επίσης μαθητές της Αννέτα Παπαθανασίου- ηθοποιός / σκηνοθέτις, ο Γιώργος Φρατζεσκάκης- σκηνοθέτης/ηθοποιός και ο σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοίτης.
Η αγαπημένη ηθοποιός Χλόη Λιάσκου διάβασε με πολύ τρυφερότητα αποσπάσματα από το βιβλίο.
Εκτός από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μαθητές της Ευγενίας Χατζίκου, παραβρέθηκαν, ο συνθέτης Άλεξ Παπαδιαμάντης, οι τραγουδιστές Θεοχάρης Ιωαννίδης και Σύλβια Ευθυμίου, οι συγγραφείς Μίτση Πικραμένου και Σμαράγδη Κουμεντάκη κ.α.
Υπέροχη βραδιά.

Ωραίος ως Έλλην

Η Εστία επικοινωνίας & Τέχνης Αίτιον και οι Εκδόσεις Τετράγωνο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μίτσης Πικραμένου

Ωραίος ως Έλλην
[η μυθιστορηματική βιογραφία του Παύλου Μελά]

Θα μιλήσουν:

 • Ιωάννης Καστρινάκης
 • Θεανώ Δήμα
 • Ο ηθοποιός- τραγουδιστής Θεοχάρης Ιωαννίδης θα διαβάσει αποσπάσματα
 • Θα προλογίσει ο εκδότης Νίκος Μουρατίδης
 • Η συγγραφέας θα κάνει διάλογο με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της

 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, 19:00

Πολυχώρος Αίτιον
Καλλιτεχνικά δρώμενα - café -restaurant

Τζιραίων 8-10 Μακρυγιάννη [Μετρό Ακρόπολις] 213.0256666

Στο θέατρο Eliart

Το θέατρο Eliart και οι εκδόσεις Τετράγωνο σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου

Notebook

Της μεγάλης δασκάλας του σινεμά, του θεάτρου και της τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στις 18:00

Θα μιλήσουν:

 • Αννέτα Παπαθανασίου - ηθοποιός / σκηνοθέτης
 • Γιώργος Φρατζεσκάκης - σκηνοθέτης
 • Αντώνης Μποσκοίτης - σκηνοθέτης
 • Η ηθοποιός Χλόη Λιάσκου θα διαβάσει αποσπάσματα
 • Ο Νίκος Μουρατίδης
 • θα προλογίσει και η συγγραφέας θα κάνει διάλογο με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου

θέατρο Eliart
Κωνσταντινουπόλεως 127, Στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Τηλ. 210 34 77 677

Είσοδος Δωρεάν

 

http://www.eliarttheater.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=58

Σελίδα: 1 από 43  Προηγούμενη  -  Επόμενη